Home
Nieuws

9 maart 2020

sc Heerenveen verwelkomt 1.000ste vrijwilliger in Amateurbox

In augustus is sc Heerenveen gestart met de Amateurbox, als onderdeel van de nieuwe opzet van het Sportief Partnership voor amateurverenigingen uit de regio. In plaats van drie bijeenkomsten per seizoen organiseert sc Heerenveen nu bij iedere thuiswedstrijd een bijeenkomst voor vrijwilligers van haar partnerclubs.

Iedere keer voor een andere doelgroep (commissie), zodat het kader van de verenigingen in de hele breedte ondersteund wordt. De eerste bijeenkomst vond plaats voor de openingswedstrijd tegen Feyenoord en werd geopend door Algemeen directeur Cees Roozemond.

Afgelopen zaterdag (7 maart) was Roozemond opnieuw aanwezig om de bijeenkomst te openen. Deze keer vanwege een speciale reden: de 1.000ste bezoeker (vrijwilliger) van de Amateurbox van dit seizoen!

1.000ste bezoeker
Deze bijeenkomst, de 14de van dit seizoen, stond in het teken van de materialenzaken bij verenigingen. Ook familie Van der Wiel was hierbij aanwezig. Met het gezin (vader, moeder en twee dochters) zetten zij zich in voor de materialenzaken bij Harkemase Boys. Met het clubgevoel zit het dus wel goed bij deze familie.

Nietsvermoedend maakten zij zich op voor een inspirerende en gezellige avond in de Amateurbox, toen bleek dat vader Johannes de 1.000ste bezoeker was! Het werd dus een speciale voetbalavond voor de familie Van der Wiel.

Materialenzaken
Het vervolg van de bijeenkomst werd verzorgd door JAKO, kledingpartner van sc Heerenveen. Namens JAKO nam Paul van Leeuwen de materialencommissies van de partnerclubs mee in de wereld van JAKO en zijn ervaringen en visie met betrekking tot de (wedstrijd)kleding bij amateurclubs. Wie is bijvoorbeeld eigenaar van de tenues: de club of de leden? En wie betaalt er voor de tenues: de club, de leden of de sponsors?

Om de avond helemaal af te maken stond er een mooie wedstrijd op het programma voor de vrijwilligers van de amateurpartners. Helaas eindigde de wedstrijd tegen AJAX in een 1-3 nederlaag, maar de kansen van sc Heerenveen bieden genoeg aanknopingspunten voor een volgende keer!


Partners

Het Sportief Partnership is een initiatief van sc Heerenveen i.s.m. VTON en Clubplan Nederland