Home
Verslag

27 januari 2020

Aftrap 2de seizoenshelft met Jeugdcoördinatoren en HJO’s

2020 belooft een prachtig voetbaljaar te worden, onder andere vanwege het 100-jarig jubileum van sc Heerenveen (volgend seizoen). Na de winterstop gaan we alvast warmlopen voor dit voetbalfeest, met een grote Sponsorloop bij het Abe Lenstra Stadion voor de jeugdleden van alle partnerverenigingen (t/m O11) en een FIFA-toernooi (012-O19). Daarnaast organiseert sc Heerenveen uiteraard ook weer bij elke thuiswedstrijd (competitie) een bijeenkomst voor vrijwilligers van de partnerclubs.

Afgelopen zaterdag was de eerste editie van dit kalenderjaar, voor jeugdcoördinatoren en HJO’s, voorafgaande aan sc Heerenveen – AZ. 

Tijdens de winterstop zijn er weer veel nieuwe verenigingen aangemeld. Het netwerk is inmiddels doorgegroeid naar 40 verenigingen en wordt daardoor ook steeds waardevoller. De clubs kunnen elkaar hierdoor steeds beter helpen. Als de ene vereniging ergens tegenaanloopt dan is er altijd wel een andere club met een handige oplossing. SC Stiens

sv Giethoorn, sv Thor, vv ONB, vv TFS en vv VWC sloten deze avond voor het eerst aan in de Amateurbox. Welkom bij de club!

Tijdens de bijeenkomst werd is eerst teruggekeken naar de voetbaltechnische bijeenkomsten voor de winterstop. Hoe is dit geland bij de verenigingen. Waar liepen de vrijwilligers tegenaan? 

Vervolgens werd er vooruitgekeken. Hoe kun je er als Jeugdcoördinator of HJO voor zorgen dat je je kunt focussen op de inhoud, in plaats van dat je voortdurend wordt afgeleid door randzaken? 

De bijeenkomst werd afgesloten met een levendige discussie naar aanleiding van een stelling over het jeugdbeleid bij een club: moet je als club afscheid nemen van trainers die niet willen werken volgens het beleid van de vereniging? In de praktijk vindt niet iedereen dit even gemakkelijk, maar in theorie waren de meeste deelnemers het hier wel mee eens. Interessante materie waar de vakgenoten onderling nog uitgebreid over na konden praten in de Amateurbox, in de rust en na afloop van de wedstrijd. 


Partners

Het Sportief Partnership is een initiatief van sc Heerenveen i.s.m. VTON en Clubplan Nederland