Home
Verslag

29 oktober 2020

Aftrap digitale bijeenkomsten Sportief Partnership

Normaliter organiseert sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion voor iedere thuiswedstrijd een bijeenkomst voor vrijwilligers van haar partnerclubs. Voorlopig is dit nog niet mogelijk door alle coronamaatregelen en daarom gaan we op de digitale tour.

De eerste digitale bijeenkomst is een voetbaltechnische bijeenkomst voor jeugdcoördinatoren. Centraal deze editie staat hoe trainers het beste kunnen omgaan met de huidige omstandigheden. Hoe kun je ervoor zorgen dat de jeugd toch lekker kan blijven trainen en voetballen ondanks de beperkte mogelijkheden? En hoe zorg je ervoor dat spelers zich toch kunnen blijven doorontwikkelen?

Aan tafel deze editie zaten Niek Westra (jeugdtrainer van sc Heerenveen), Wiebe Lageveen (coördinator onderbouw van SC Joure), Richard Elsinga (VTON) en Eric Boersma (coördinator jeugdopleiding van sc Heerenveen). Onder toeziend oog van 35 jeugdcoördinatoren van de partnerclubs gingen zij met elkaar in gesprek over tips en trucs voor de huidige periode. Ook de nieuwe mogelijkheden van de trainers- en spelersapps van VTON, die door de partnerclubs gebruikt worden, kwamen daarbij aan bod.

Daarna konden de deelnemers onderling hun tips en trucs uitwisselen. Al gauw werd duidelijk dat de jeugdcoördinatoren zich niet zomaar uit het veld laten slaan en ondanks alle maatregelen nog altijd even gemotiveerd zijn om ervoor te zorgen dat de jongens en meisjes van hun club gewoon kunnen blijven genieten van het mooiste spelletje dat er is.

Bekijk de video: https://youtu.be/ucm-GFmfhZE


Partners

Het Sportief Partnership is een initiatief van sc Heerenveen i.s.m. VTON en Clubplan Nederland