Home
Verslag

8 december 2020

Bestuursavond op Nationale Vrijwilligersdag

7 december is de Nationale Vrijwilligersdag. sc Heerenveen organiseerde daarom op deze dag een bijeenkomst voor een belangrijke groep vrijwilligers binnen de partnerverenigingen: de bestuursleden.

Niet zoals we gewend zijn voor een thuiswedstrijd in het Abe Lenstra
Stadion, maar in een digitale ruimte dit keer. De bestuurders kwamen hier bij elkaar om ervaringen uit te wisselen over de afgelopen tijd en tips met elkaar te delen voor de komende periode.


2020 was een pittig jaar voor het bestuur van voetbalclubs. Niet alleen voor de BVO’s, maar ook zeker voor de bestuurders van de amateurverenigingen. Algemeen directeur Cees Roozemond trapte de bijeenkomst af en opende het rondje langs de amateurvelden: hoe is het de partnerclubs vergaan de afgelopen tijd en hoe zien zij de toekomst?


Behalve de consequenties op het veld en bij de trainingen was 2020 ook op het gebied van communicatie en sponsoring een uitdagend jaar voor de voetbalwereld. Persvoorlichter Marco Heerschop en accountmanager Ronny Venema vertelden over de uitdagingen en oplossingen van sc Heerenveen op dit vlak en haalden daarna het net op bij de
bestuursleden van de partnerclubs. Welke tips hebben zij om elkaar te helpen?

De bijeenkomst werd afgerond met een oproep van Margryt Gerritsma, van de maatschappelijke afdeling van sc Heerenveen, voor een 1-2-tje voor de (lokale) voedselbank.

Partnerclubs Drachtster Boys, FC Burgum en vv ONB sluiten zich hierbij aan, terwijl onder andere vv Akkrum en vv Heerenveen in een eerder stadium hun overtollige kantinevoorraad al gedoneerd aan de voedselbank.

Zo kwamen er naast de vele herkenbare uitdagingen voor
bestuurders in deze lastige tijd, ook tal van mooie en inspirerende initiatieven voorbij. Petje af voor deze belangrijke vrijwilligers. Hopelijk kunnen we in 2021 snel weer met z’n allen genieten van een echte bijeenkomst + wedstrijd van sc Heerenveen in het Abe Lenstra
Stadion, dat hebben de bestuursleden dik verdiend!


Partners

Het Sportief Partnership is een initiatief van sc Heerenveen i.s.m. VTON en Clubplan Nederland