Home
Verslag

26 november 2020

Jeugd- en keeperscoördinatoren partnerclubs ontmoeten elkaar online

Na de geslaagde aftrap op 28 oktober organiseerde sc Heerenveen op woensdag 25 november opnieuw een digitale bijeenkomst voor alle partnerclubs. Deze keer waren de jeugd- en keeperscoördinatoren van de verenigingen te gast.

Allereerst schuiven jeugdcoördinator Alwin Mulder (vv Akkrum) en jeugdtrainer Nick Kuiper (sc Heerenveen O11) aan bij gastheer Eric Boersma, om te vertellen hoe zij de zaterdagen invullen in deze coronatijd. Structuur, maar ook het organiseren van extra leuke activiteiten spelen daarbij een belangrijke rol. Afgesproken wordt dat het draaiboek van Nick voor hun mixtoernooi (landentoernooi) gedeeld wordt met de partnerclubs, zodat de verenigingen hier ook gebruik van kunnen maken tot de winterstop.

Alwin en Nick maken vervolgens plaats voor Jan Arjen Kooi (Keeperscoördinator bij SC Joure) en Wim Rekkers (Assistent-trainer/Keeperscoach sc Heerenveen) aan. Ook Richard Elsinga van VTON is van de partij en samen bespreken ze hoe je keeperstraining het beste kunt integreren in de teamtrainingen (of andersom). Behalve de leerlijn komt daarbij ook de afstemming met de wedstrijden aan bod. Hoe borg je dat er verbinding blijft tussen de keeperstrainingen en wat er op zaterdag op het veld gebeurt? 

Na afloop kunnen de kijkers thuis vragen stellen aan de tafelgasten en samen napraten over de onderwerpen die besproken zijn. 

Bekijk de video: https://youtu.be/0X6kXhE9DM0

Op maandagavond 7 december is de volgende bijeenkomst voor de partnerverenigingen, deze keer voor het bestuur van alle clubs.


Partners

Het Sportief Partnership is een initiatief van sc Heerenveen i.s.m. VTON en Clubplan Nederland