Home
Verslag

24 februari 2020

Jeugdtrainers reserveteams helpen elkaar

Met het Sportief Partnership wil sc Heerenveen amateurverenigingen uit de regio in de hele breedte ondersteunen. Daarom nodigt de club voor iedere thuiswedstrijd een andere groep vrijwilligers uit van haar partnerclubs.

Afgelopen zaterdag (22 februari) waren de trainers van de lagere jeugdelftallen (niet-selectieteams) aan de beurt. Een belangrijke doelgroep, want een vereniging is veel meer dan alleen de talenten uit de hoogste teams.

Namens sc Heerenveen bracht VTON de deelnemers met elkaar in gesprek over de problematiek die speelt onder deze doelgroep. Al gauw bleek dat het gros van deze trainers tegen dezelfde uitdagingen aanloopt. Een top 3 was snel gemaakt:

  1. Niveauverschil binnen je team
  2. Gedrag/motivatie van spelers
  3. Het niveau van de trainers zelf

Vervolgens werd aan de tafels druk gesproken over mogelijke oplossingen. “Inspirerend, maar vooral ook erg leuk om hierover met trainers van andere clubs van gedachte te wisselen”, aldus één van de deelnemers.

Als vervolg op de bijeenkomst worden de deelnemers uitgenodigd voor een workshop bij op het veld, bij één van de partnerclubs. Deze vindt plaats op zondag 8 maart. Hier kunnen de liefhebbers aan de slag met de oplossingen die afgelopen zaterdag ter sprake kwamen.


Partners

Het Sportief Partnership is een initiatief van sc Heerenveen i.s.m. VTON en Clubplan Nederland