Home
Verslag

22 september 2019

Partnerclubs aanwezig bij opening Bijzondere Eredivisie

Terwijl het eerste elftal van sc Heerenveen de strijd aanging met FC Utrecht in het Abe Lenstra stadion, werd even verderop ook eredivisievoetbal gespeeld. Op Sportpark Skoatterwâld werd de allereerste speelronde van de nieuw opgezette Bijzondere Eredivisie afgewerkt, met het G-team van sc Heerenveen als een van de deelnemende ploegen.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. Deelnemende teams zijn naast sc Heerenveen ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht.

De eerste speelronde vond plaats in Heerenveen en Venlo. Op Skoatterwâld waren Ajax, FC Emmen en FC Groningen te gast. Onder toeziend oog van familie, vrienden en andere belangstellenden deden alle voetballers hun stinkende best. Bij G-voetbal gaat het met name om plezier en zijn de uitslagen bij de wedstrijden tussen de teams van ondergeschikt belang.

Voorafgaande aan de opening was er ook een bijeenkomst voor de partnerverenigingen van sc Heerenveen. Samen werd er gekeken hoe we het aangepast voetbal ook op de amateurvelden verder kunnen brengen.


Partners

Het Sportief Partnership is een initiatief van sc Heerenveen i.s.m. VTON en Clubplan Nederland